A melltartó az öltözködésünk alapja, így figyeljünk rá!

Ahhoz, hogy ruháinkat magabiztosan tudjuk viselni, az alsóruházatunk minősége és milyensége is fontos. Ruhatárunk alapját megfelelő és kényelmes melltartóknak és alsóneműknek kell alkotniuk, így lehetünk csak igazán önmagunk a mindennapok során.

 

 

A megfelelő ruhadarab kiválasztása nemcsak kényelmet hozhat a mindennapokba, hanem önbizalmat is. Ha egy szép melltartót szeretnénk, akkor a szexi Lormar melltartó – amely többek közt az OKÉ oldalán is beszerezhető –, remek választás lehet.

A melltartók sokszor láthatatlan, mégis kulcsfontosságú ruhaneműk, melyek titokban változtatják meg az ember kisugárzását, fordítsunk hát rájuk nagyobb figyelmet.

Ismerd fel az alakod és a méreteidet!

Az első lépés a jó melltartó kiválasztásánál, hogy ismerd az alakod. Vannak, akik számára előnyösek a push-up melltartók, másoknak a háromszög alakú fazonok állnak jól, megint mások pedig a pánt nélküli vagy a bandeau stílusú termékeket hordják szívesen. Fontos, hogy kiemelje a melltartó a viselője erősségeit, és az esetleges hibákat pedig jótékonyan elrejtse.

A másik fontos lépés a melltartóméretünk meghatározása. Sokan nincsenek vele tisztában, és csak időpazarló próbálgatások után jönnek rá, melyik számukra a megfelelő kosárméretű termék. Pedig otthon is könnyűszerrel kiokoskodhatjuk a szám-betű kombinációt.

  • Először egy nem push-up melltartót viselve mérd meg a mell alatti körméretet egy mérőszalaggal, ami ne legyen túl szoros, de túl laza sem.
  • Ez a centiméterben megadott szám lesz az a szám, ami a melltartók címkéjén is szerepel, például 95, 100 stb.
  • Majd mérd meg a mellbőséged is, itt a mérőszalagot a mellbimbók vonalán kell átvezetni. A kapott értékből vond ki a mell alatti körméretet, és a kettő különbsége adja majd meg a kosárméretet jelölő betűt.
  • Ha 12-13 centis a különbség, akkor A-kosárról van szó, 14-15 centiméternél B-kosárról, és így tovább növekedve.

Ruhatár és az alapvető melltartók

Ha megvan a jó méret, tudd, hogy egy darab termék nem lesz bizony elég. A kiválasztott melltartónak alkalmazkodnia kell a ruhatáradhoz és – ha ez számodra fontos, akkor – az aktuális divattrendekhez is.

Estélyi vagy koktélruhákhoz egy szívdekoltázsú melltartó mutat jól, nyári ruháknál sokszor hordunk pánt nélküli fazonokat, kivágott blúzokhoz, garbókhoz, pólókhoz megint más dukál. Ugyanígy az edzőterembe is másfajtát fogunk felvenni. A lényeg a változatosság és a kihasználhatóság.

 

 

A jó melltartó ismérvei

Nemcsak méretben passzol és alkalmazkodik felsőtestünk vonalához, hanem tartós anyagokból készült, légáteresztő, nem izzadunk bele a mindennapos használat során sem. Ha van is benne merevítő, az nem bántja a testünket, nem kényelmetlen és nem vág be sehol. Állítható a pántja, igény szerint bővíthető a hátsó csat és kivehetőek a párnák is a kosarakból.

Azért, hogy sokáig megőrizzük a darabok minőségét és formáját, érdemes őket óvatosan mosni és tárolni, mosáshoz ajánlott a mosózsák és a kímélő tisztítószerek használata. A szárítógépet inkább felejtsük el.