Innovatív technológiai fejlesztés Nagykállóban

A STELLA-X Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 9,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban. A támogatás felhasználás segítségével innovatív, kapacitásbővítést eredményező beruházás valósul meg.

 

 

A GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04479 azonosító számú projekt megvalósítása során a vállalkozás könyvkötési, sokszorosítási, műanyag csomagolóeszköz gyártási, újság és papíráru kiskereskedelemi tevékenységét fejleszti 4320 Nagykálló, Kossuth út 2-4. szám alatt található megvalósítási helyszínén.

A projekt végrehajtása során ingatlan korszerűsítés valósul meg, melynek során a vállalkozás az üzlethelyiség világítási rendszerének korszerűsítését valósítja meg. Előzőeken túl technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése is megvalósul. A projektben beszerzésre kerülő eszközök a fejlesztendő tevékenység egyes munkaelemeinek pontos és gyors kivitelezésére biztosítanak lehetőséget. Az RD 2 pályás választó varratos konfekcionáló gép által a tasakok, táskák és zsákok gyártása, PE és PP fóliák és tömlők méretre vágására és hegesztése is lehetővé válik, a fóliagyártás mellett könyvkötésre és borításra is teljes körűen használható. Információs technológia- fejlesztés során egy Apple iMac 24” számítógép beszerzése történik meg. A számítógép a adminisztrációs feladatok mellett a jelenlegi géppark és a projektben beszerzésre kerülő konfekcionáló gép használatát is hatékonyan képes segíteni.

A projekt fejlesztés mentén a cég működési költségei optimalizálódnak, a tevékenységi kör kibővül, az alvállalkozói teljesítmények csökkennek.

A fejlesztés által a szervezet előbbre lép technológiai felkészültségét illetően. A modern üzleti körülményekhez alkalmazkodó technológiák adaptációja hosszú távon biztosítja a vállalkozás hosszú távú versenyképességét.