Fesztivál az állatokért Nyíregyházán - 1.rész

 


[bg|_Cikkek/2012/2012_08/Galeria/FesztivalAzAllatokert|3|176|random|#FFFFFF]

 

 

 

 

10:35- kor a Rosszcsont Kutyakiképző Iskola félórás engedelmességi bemutatójával kezdődött a programsorozat. Bemutatójukon a legkisebb testű kutyusuk, Vili, a  „mini” Yorkshire terrier  (kb 80 deka),  a legnagyobb pedig  a  vizsgázott  boxer, Morpheus volt, (kb 35 kilogramm). Ezzel hűen tükrözték azt, hogy nem a fajta és a méret, határozza meg, hogy kiből lehet engedelmes kutyát nevelni. Mindegyik kutyus és gazdi jól szerepelt, a közönség nem győzte csodálni a fegyelmezett munkájukat, amelyet Pelyvás Csaba kutyakiképző kommentált a színpadról. Természetesen a jól megérdemelt taps sem maradt el a bemutató végén :)

A következő műsorszám a Vám- és Pénzügyőrség Cigeretta- és drogkereső kutyás bemutatója volt. Németjuhász kutyusuk igen komolyan vette a munkát, melynek eredményeképpen könnyen és ügyesen megtalálta  az elrejtett „csempész” árukat. A kutya „kétlábú” kollégája elmondta, hogy bizony sok-sok éles bevetésen is részt vettek már közösen. Ez a program is sokakat vonzott a Bujtosi Városligetbe, kicsik és nagyon, de még a kutyusok is érdeklődve figyelték a különlegesen kiképzett blökit.

Nem sokkal 12 előtt elkezdődött a Nyíregyházi Kutyaiskola bemutatója. Műsorukban láthattunk engedelmességi bemutatót és ügyességi akadálypályás produkciót is. Műsorszámuk befejezése után a vendégek testközelből is megismerkedhettek a kutyusokkal és meg is simogathatták őket, amit főleg a gyerekek élveztek. Ezt követően, aki érzett magában, és kutyájában kellő bátorságot, lehetősége volt kipróbálni a Nyíregyházi Kutyaiskola akadály pályáját.  

A színvonalas produkciók után, egy másik nyíregyházi állatvédő szervezet a P.C.A.S  Állatmentő Egyesület munkatársa, mutatta be egyesületét. Vidra Betty beszámolt arról, hogy Nyíregyháza és környékén  milyen lelkiismeretesen végzik munkájukat az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek (P.C.A.S , Állatbarát Alapítvány és a Kisherceg Állatmentő Egyesület), akik más- más megközelítéssel, de egy célért küzdenek. Munkájukat önkéntességgel, különböző tárgyi adományokkal, valamint pénzzel is támogathatja bárki, aki szeretné, hogy minél több árva kutyus találjon gazdára!

Folyt.köv.!