Különleges örökbefogadó nap az Állatbarát Alapítványnál

 

[bg|_Cikkek/2015/2015_03/AllatbaratOrokbefogadoNap|3|176|random|#FFFFFF]

 

Az Állatbarát Alapítvány beszámolója a napról:

A reggeli szürke idő sem szegte kedvét a sok-sok érdeklődő állatbarátnak, akik ellátogattak mai különleges Örökbefogadó Napunkra!

Az ünnepélyes köszöntő során büszkén mutathattuk meg az MVH támogatásával megvalósított fejlesztéseket, nevezetesen azt, hogy a már eddig is korszerű állatorvosi műtőnk egy röntgenfelszereléssel is gazdagodott. Jelentős lépés ez Állatotthonunk életében, hiszen a bekerülő állatok jelentős része sérülten kerül gondozásunkba. A megvalósított fejlesztés meggyorsítja és megkönnyíti a beteg állatok diagnosztizálását, kezelését.

A megnyitót követően vidám kutyás bemutató szórakoztatta a résztvevőket. Az engedelmességi- és agility gyakorlatok nem csak látványosak, de jól példázzák, hogy szerető tanítással, foglalkozással mi mindenre megtanítható kedvencünk.

Rendezvényünkre ellátogattak Állatotthonunk régi kis lakói, akik büszkén sétáltak be ím már gazdis, boldog kutyaként. Vidám csaholásuk, önfeledt játékuk bizonyította, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt, biztonságos életet élnek, a kóborlás, a félelem, a szomorúság már a múlté. Gazdijaik meghatottan mesélték el egymásra találásuk történetét és az azóta együtt átélt boldog pillanatokat!

Természetesen Állatotthonunk jelenlegi lakói is bemutatkozhattak a nagy közönségnek. Önkénteseink közreműködésével rövid kis felvonuláson mutathatták meg szépségüket. Bemutatkozásunk eredményesnek bizonyult, hiszen a mai örökbefogadó napon 6 kutyus és egy cica is gazdira talált. Ők már új otthonunkban pihenhetik ki a mai nap izgalmait. Név szerint, ők: Adél, Frida, Jenny, Johny, Viki, Carlos és Abigél cica. Négy másik kutyusunkra is rátalált ma az álom-gazdi, így napokon belül ők is költözhetnek új családjukhoz: Didi, Boby, Jack, Monty.

A könnyed szórakozás után komolyra fordítottuk a szót: az ivartalanítás fontosságáról, előnyeiről beszélt Dr. Hegedűs Béla állatorvos az egybegyűlteknek.

Az programnap legizgalmasabb része természetesen az ivartalanítási műtét volt. Karola kutyusunk műtétét nézhették végig a legbátrabbak. Gratulálunk minden résztvevőnek, hiszen hősiesen és ájulás nélkül nézték végig a műtéti beavatkozást oktatóműtőnkben.

Végül Hegedűs doktor a legfontosabb állatvédelmi jogszabályokat, az állattartókra vonatkozó előírásokat ismertette, kitérve arra is, hogy mi a teendő állatkínzás észlelése esetén.

A kitartó állatbarátok egy kiadós sétával búcsúztak Állatotthonunktól, ezzel is örömet szerezve néhány szerencsés lakónknak.

Kellemes, hasznos nap volt mai, köszönjük a sok-sok látogatónak, örökbefogadónak, hogy megtiszteltek Bennünket részvételükkel.

A rendezvény a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének támogatásával megvalósuló "Megújuló energia, kitartó lendület" című pályázat keretében valósult meg.