Két fontos apróság polikarbonát előtetőhöz

Két fontos apróság polikarbonát előtetőhöz A polikarbonát lemezek nagyon népszerű anyagok, ha előtető készítésről van szó. Főleg az üregkamrás változat áll ellen kiválóan a napsugárzásnak és a hidegnek is, amellett, hogy megfelelő tartással és stabilitással is rendelkezik. Sokan szeretik ezt az anyagot használni, van azonban néhány apró alkatrész, amiről gyakran megfeledkeznek. Lássuk, mit nem szabad elfelejteni polikarbonát előtető készítésénél!

 

 

 

Gyerekjáték, de nagy a felelősség

 

A polikarbonát lemez azért is nagyon kedvelt, mert szinte olyan érzés dolgozni vele, mintha építőjátékot játszanánk. A lemezeket szereléskor szinte elég csak beilleszteni a profilba. Ha van egy pici gyakorlatunk a tervezésben, vágás és bonyolultabb munkák nélkül is nagyon érdekes szerkezeteket hozhatunk létre. 

 

A polikarbonát medencefedések, melegházak és előtetők könnyen elkészíthetők, szükség esetén pedig úgy is kialakíthatók, hogy az év egy részében elbonthassuk őket. Bármennyire egyszerűnek tűnik is azonban a polikarbonát lemezek használata, a felelősségről nem szabad megfeledkezni: ezeket az építményeket is gondosan kell megépíteni. 

 

Alkatrészek, amiket mindenki elfelejt

 

Két fontos apróság polikarbonát előtetőhözAmikor valamilyen polikarbonát anyagú épülethez vásárolnak alkatrészeket, van néhány apróság, amiről néha még a profik is megfeledkeznek. A legmeglepőbb, hogy néha annyira hajlamosak vagyunk csak a profilokra és a lemezre koncentrálni, hogy az önfúrós hatlapfejes csavar kimarad a kalkulációból, pedig erre szükség van ahhoz, hogy a szarufához tudjuk rögzíteni az idomot. 

 

A Polikarbonátfutár.hu fektető és tömítő gumijai szintén sokszor felejtődnek el, pedig ezek alapvetőek a biztonságos építkezéshez. Az EDPM tömítő gumit az alumínium leszorító profilokhoz alkalmazzák. A gumi nem csak azért fontos, hogy a víz ne szivároghasson a táblák közé. Fontos szerepe van abban is, hogy a hőtágulás hatását kivédje.