A jó szakácskés titka

A szakácsnak a szakácskés olyan, mint a festőnek a vászon, mondhatni elengedhetetlen a munkájához. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű késsel dolgoznak a konyhában. A kényelem, a hatékonyság és a biztonság elsődleges ebben a szakmában, így kifejezetten lényeges jól dönteni a vásárlás során. A következő pár sorban a jó szakácskés ismertetőjegyeiről olvashatsz bővebben.

 

 

 

Mi alapján válasszunk szakácskést?

Természetesen mivel késről van szó, az első és talán egyik legfontosabb szempont, hogy vágóeszközünk megfelelő vágóéllel rendelkezzen, ami tulajdonképpen segít abban, hogy gyorsan haladjunk munkánkkal.

Aztán az sem utolsó, hogy korrózióálló termékeket szerezzünk be, ajánlott tehát az olyan kések vétele, amelyek rozsdamentes acélpengével vannak ellátva. Ezek nem csak megbízhatóak, de strapabíróak is, hosszú távon használhatóak.

A másik lényeges kérdés a markolat. Egyrészt igazodnia kell a kéz formájához, hogy kényelmes legyen az eszköz használata, másrészt a legjobb az ergonomikus csúszásmentes termék, hiszen ez megelőzi az esetleges baleseteket.

 

További szempontok

Mindenképpen olyan szakácskéssel érdemes csak dolgozni, amelynek megfelelő a súlyelosztása, hiszen sokkal kevesebb energiabefektetéssel érhetjük el ugyanazt a precíz végeredményt.

Bizonyos helyeken a külcsín is fontos. A kifinomult kialakítású, exkluzív eszközök az esztétikai értékeket is képviselik, így az elegánsabb helyekre ezen kellékek kiválóak. Arra azonban ügyeljünk, hogy a kés ne csak “szép” legyen, hanem például mosogatógépben is tisztítható legyen, és álljon ellen a környezeti tényezőknek.

Ha tanácstalan vagy a minőségi termékeket illetően, akkor a Kések Ollók Webáruház séfkései között Te is megtalálhatod a szükséges eszközt!

Legyen tartalék kés!

Láttál már olyan konyhát, ahol 1 vagy 2 kés található? Én sem, hiszen általában legalább egy szett szokott a szakács rendelkezésére állni.

Fontos, hogy minden munkafolyamathoz rendelkezésünkre álljon egy funkcionális kés. Jó, ha beszerzünk különféle hosszúságú pengével ellátott késeket a zöldségek, gyümölcsök, húsok darabolásához is.

A pengéket illetően különböző hosszúságok között válogathatunk, akadnak 15, 18, 20, 23 vagy 25 cm-es pengék is. Ha pedig a minőségi darabokra hajtunk, akkor a Dick, a Global, a Kai Seki vagy az NN-Knives márkanevek termékei közül választhatunk.

Ha a felsoroltakat figyelembe veszed, biztosan jó döntést hozol majd. Ne feledd! A szakácsnak a szakácskés a társa a konyhában, így mindig ennek szellemében dönts az eszközök megvásárlása során! A választáskor semmiképpen nem köthetünk kompromisszumot, hiszen szakácsnak lenni már-már egy életforma!