Stresszoldás masszázsmedencével

A stressz önmagában nem egy rossz dolog, viszont könnyen azzá válik, ha tartósan kell megküzdenünk vele. Ennek pedig számos kiváltó oka lehet, mint az egyre több munka, az állandóan szorító határidők, és a jelenlegi vírushelyzet sem javít a helyzeten. Sajnos azonban a stressz nem csupán a lelki békénkre nézve jelent problémát, hiszen számos kutatással alátámasztották már, hogy a szervezetünket egyaránt rombolja. De mit tehetünk ez ellen? Például naponta egy 20 perces masszázsmedencében való fürdőzés már sokat segíthet.

 

 

Milyen hatásai vannak a stressznek a szervezetünkre?

 

Az állandó stressz első fizikai tünetei közé tartozik az egyre gyakoribbá váló fejfájás. Ezt szorosan követi az izomfeszültség, a gyomorbántalmak, a hasmenés és a székrekedés megjelenése. Továbbá sajnos a szív- és az érrendszer sem marad érintetlen akut stressz esetén, vagyis magas vérnyomással szinte biztosan számolni kell, de a szívinfarktus és a stroke kockázata szintén jelentős.

 

Hogyan űzhető el a stressz a masszázsmedence segítségével?

 

Stresszoldás masszázsmedencévelA masszázsmedencés fürdőzésnek már a gondolata is sokszor nyugtató hatású, hiszen a meleg víz és a levegő keveredésének gyengéd masszázsa pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt.

 

A test esetében a meleg víz hatására serken a vérkeringés, ami igazán jó hatással van a szív- és az érrendszer egészségére. A masszázsjetek által nyújtott gyengéd masszázs pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy az izmokban lévő feszültséget kimasszírozza, és hozzásegítsen a tökéletes ellazultság érzéséhez.

 

Nem beszélve arról, hogy a fürdőzésnek olyan nyugtató hatása van, amely elhozza a nyugodt és mély alvást, vagyis az álmatlanság elűzésében szintén hatékony.

 

Milyen masszázsmedence alkalmas a stressz kezelésére?

 

Nagyon stresszes élet esetén érdemes olyan masszázsmedence mellett letenni a voksunkat, amely nem csupán néhány masszázsbefúvóval rendelkezik, hanem ennél kicsivel nagyobb tudása van.

 

Ilyen például a medencékben helyet kapó többszínű LED világítás, melyet a hangulatunkhoz igazíthatunk, így akár megnyugodni, akár romantikázni szeretnénk a medencében, mindenhez megtalálhatjuk a megfelelő színeket.

 

Ugyanakkor a prémiumkategóriás masszázsmedencékben érdemes kihasználni a beépített audiorendszert, mely segítségével az általunk választott lágy, megnyugtató muzsika kellemes hangja szintén segíthet ellazítani a megtépázott idegeinket.

 

Mindemellett persze az is fontos, hogy valóban magas minőségű masszázsmedence mellett döntsünk, ami bár valamivel drágább, mint az olcsó alkatrészekből összeszerelt verziók, de évekkel tovább bírják, ezzel is kímélve minket az idegeskedéstől, hogy vajon mikor fog tönkremenni.

 

Amennyiben te is a stresszoldás eme hatékony módszerét választanád, de még nincs masszázsmedencéd, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egyet a csúcsminőségű jakuzzik közül!