Milyen eszközök, kiegészítők beszerzésére van szükség a kerti grillezéshez?

Idén már mindenki nagyon várta a jó időt, és a kertes házzal vagy hétvégi telekkel rendelkezőknek ez egyet jelent a kerti sütögetések idejével is. Nincs is jobb, mint a finom füstízű húsokat kóstolgatni, mellé salátákat vagy párolt zöldségeket enni, kinek mi tetszik jobban.

 

 

Ahhoz azonban, hogy egy komplett grillező helyet összerakjunk, jó sok mindent át kell gondolni, majd beszerezni.

A kerti grillezés alapvető feltételei

Ahhoz, hogy a számunkra leginkább megfelelő grillt szerezzük be, tisztában kell lenni a saját szokásainkkal, és nem utolsó sorban figyelembe kell venni a kertünk adta adottságokat is. Bármekkora grillező részt szeretnénk is kialakítani, fontos, hogy csakis egyenletes talajra építsük, lehetőleg távol fáktól és bokroktól. Ha megvan a kiszemelt terület, akkor jöhet a berendezés és a grillsütőhöz tartozó kiegészítők megvásárlása is. Az e-kert.hu webáruházban mindent megtalálunk egy helyen, bármilyen grilleszközről vagy kerti kiegészítőről is legyen szó.

Fontos szempont annak átgondolása is, hogy az adott eszközt otthonunkban vagy inkább kirándulásokra, piknikekre szeretnénk magunkkal vinni, mert ez utóbbi esetben inkább valamilyen hordozható, kompaktabb, akár egyszeri eldobható változatot érdemes beszerezni.

Fontos kellékek a grillezés kiegészítői

Ha a grillezőnek egy állandó helye lesz, akár egy udvaron felépített kerti konyha részeként, akkor javasolt köré sok mindent beszerezni, hogy ne kelljen minden kellékért egyenként futkosni a konyhába.

Az e-kert.hu webáruházban már megtalálhatók olyan grillsütők is, amelyek rendelkeznek valamilyen szintű tárolóval, de ha gyakorta megfordulnak nálunk a vendégek, és sokszor főzünk közösen, akkor érdemes egy kerti tárolót vagy beépíthető kerti konyhabútort is beszerezni, polcokkal, fiókokkal, amelyben elraktározzuk a legfontosabb konyhai eszközöket a kültéri sütés-főzéshez.

A legkézenfekvőbb kellékek a grilles kiszedők, amelyeknek ráadásul mindig a kezünk ügyében is kell lennie. Ehhez kapcsolódnak a grillkesztyűk, melyek hasonlóak a konyhai változathoz, csak nagyobb kivitelezésűek. Aki szeretné főzés közben védeni a ruháját, szerezzen be egy, a kesztyűhöz passzoló kötényt is. A vágódeszka, a megfelelő nyársak, tálak, mind-mind jó szolgálatot tehetnek egy kerti parti alkalmával.

 

 

Rossz időben is bármikor

Sokan nem is gondolnák, de grillezni hűvösebb időben is lehet, hiszen egyrészt maga a főzőeszköz is biztosít némi meleget, másrészt ezt kiegészíthetjük egy kerti hősugárzóval. Ha viszont aggaszt minket napjaink hektikus időjárása, akkor a problémát örökre megoldhatjuk, ha biztosítjuk a terület lefedettségét.

Az e-kert.hu pergolái, napvitorlái különböző méretekben elérhetők, és változatos formatervezésük lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú kerti elrendezéshez biztosítsák a megfelelő árnyékolást vagy épp védelmül szolgáljanak a kisebb esők ellen. Választhatunk az egyszeri alkalomra felhúzható árnyékolók vagy pedig a kiépített fedett tetők közül.