Itt az ideje a kerti bútor szett beszerzésének!

Mivel valóban itt a nyár, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Akár csak egy kis erkéllyel rendelkezünk, akár egy nagy terasszal vagy egy még tágasabb kerttel, mindenképpen érdemes beszerezni olyan ülőalkalmatosságot, amin ülve reggelente elfogyaszthatjuk a kávénkat.

 

 

A Homelux webáruház kerti bútor szettjei között szétnézve láthatjuk, mennyiféle lehetőségünk van kiválasztani az otthonunkba leginkább illő modellt. Nem is csigázzuk tovább a kedélyeket, bemutatjuk, melyik típusok a legnépszerűbbek.

 

A műanyag kerti bútorok

 

Nyilvánvalóan a legjobb ár-érték arányú műanyag kerti bútorok nagyon közkedveltek. Az asztalból és székekből álló szett többféle kivitelben és színben is kapható. Vannak 4 és 6, de akár 10 személyes garnitúrák is a kínálatban.

Eldönthetjük, hogy kerek, ovális vagy szögletes alakú legyen-e az asztal, de a székek fajtája alapján is választhatunk. A hagyományos karfás műanyag székek mellett összecsukható modellek is kaphatók: egy ilyen bútorszett például nagyon jól mutat a medence partján.

Nagy előnye a műanyag kerti bútoroknak, hogy könnyen tisztíthatók, nem árt nekik a szélsőséges időjárás sem. Az sem gond, ha télire kint maradnak. Nagyon sokan a praktikusságuk miatt választják ezeket a garnitúrákat.

 

A divatos műrattan bútorok

 

Természetesen a legnagyobb divatja manapság a műrattan, polyrattan kerti bútoroknak van, hiszen ezeket is könnyű tisztán tartani, nem igényelnek karbantartást, de nagy előnyük, hogy esztétikusabbak, mint a műanyag bútorok.

Ha szeretnénk a teraszunkra egy kényelmes bútorzatot, akkor érdemes a kanapéval, fotelekkel és kis asztalkával ellátott műanyag rattan garnitúrák közül választani. Szín alapján is dönthetünk: grafit, barna, fekete egyaránt kapható.

Vannak köztük moduláris bútorok is, azaz az egyes elemek igényeink szerint állíthatók össze. Ha nagy a család vagy gyakori a sok vendég, akkor akár 12 személyes változatban is gondolkodhatunk, igazán megfizethető áron rendelhetők meg ezek is.

 

 

A fa és fém kerti bútorok

 

Manapság a fa és a fém kerti bútor szettek kissé háttérbe szorultak, bár igazán igényes, esztétikus megoldások lehetnek. Figyelni kell azonban arra, hogy ezeket a bútorokat folyamatosan karban kell tartani, és télire sem szabad őket kint hagyni.

A fémvázas bútorokat jellemzően üveglapos asztallal kínálják, a székek pedig könnyen mozgathatók, nem nehezek. A medence partján nem igazán mutatnak jól, de egy pergola alatt, kint a teraszon kényelmes időtöltéshez, kültéri étkezéshez ideálisak.

A fabútorokat is védeni kell a víztől, de ha fedett helyen használjuk őket, akkor kellemes kinézetükkel nosztalgikus, természetes hangulatot teremtenek.

Nézz szét a Homelux lakberendezési webáruház kínálatában, amennyiben kerti bútor szettet keresel, mert itt valóban hatalmas a választék. Napernyőket, kerti ládákat, zsúrkocsikat is választhatsz itt a garnitúrák mellé, így tökéletes kis zugot hozhatsz létre a pihenéshez, bulizáshoz, étkezéshez a teraszodon, illetve a kertedben.