Hogyan szoktasd hozzá a gyermeked a labdamedencéhez?

A szülők általában mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a gyermekük megfelelő fejlődését. Beszereznek például olyan interaktív babajátékokat, amelyek nem csupán a szemnek nyújtanak élvezetes látványt, hanem sok más fontos szempontot is érintenek.

 

 

Ide sorolhatók a Csingiling Gyermekbútor Berry Baby termékei között megtalálható labdamedencék is, amelyek amellett, hogy nagyszerű szórakozást kínálnak minden korosztály számára, játékosan fejlesztik a finom- és nagymotorikus képességeket, valamint a látást és érintést. Arról nem is beszélve, hogy a benne lévő labdák kellemes módon stimulálják a gyermeked bőrét.

Könnyen előfordulhat azonban, hogy amikor először belerakod a gyerkőcöt a medencébe, a kelleténél hevesebben reagál majd érzelmileg, ami teljesen normális, hiszen az idegrendszere ilyenkor még eléggé fejletlen, és több időbe telik neki megszokni az őt körülvevő világot.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a csemetéd hozzászoktatását a labdamedencéhez, a mai cikkünkben megmutatjuk, mire is érdemes odafigyelned.

Fontos a fokozatosság

Színes puha golyók, amelyek már egyetlen mozdulat során elkeverednek, és helyet cserélnek - egy baba számára, aki még nem tapasztalt ehhez hasonló dolgot, ez az élmény nagy újdonságként fog hatni.

Főként ezért is fontos az, hogy fokozatosan ismertesd meg vele ezt a játékot. Első körben fogj meg egy labdát, mutasd meg neki, add a kezébe, vagy gurítsd oda hozzá! Így meg tud bizonyosodni arról, hogy egyáltalán nincs mitől félnie.

Ezután pedig ültesd bele a gyerkőcöt a medencébe úgy, hogy csak a labdák egy részét rakod bele! Érdemes mellé helyezni a kedvenc játékait is, hogy könnyebben fel tudjon oldódni. Majd, ha azt látod, hogy kezd megbarátkozni a helyzettel, növeld fokozatosan a labdák számát! Hirtelen mozdulatokat viszont próbáld mellőzni!

Nem kell aggódnod a gyermeked biztonsága miatt

A legtöbb szülőben általában erős félelemérzet, amikor egy új játékkal ismerteti meg a gyermekét. A Berry Baby labdamedence esetében azonban nincs mitől tartanod, hiszen a falai stabil szivaccsal lettek ellátva, így ha a gyerkőc nekitámaszkodik, akkor nem fog majd felborulni.

Ami pedig a külső borítást és a labdák anyagát illeti, az előbbi prémium bútorszövetből, míg az utóbbiak CE tanúsítvánnyal ellátott élelmiszeripari műanyagból készültek, amelyek hő vagy nedvesség hatására sem bocsátanak ki magukból semmit, és megtartják a formájukat.

Ráadásul a medencék huzata is lehúzható, és mosógépben 30 fokon mosható, így egyáltalán nem kell attól tartanod, hogy megtelepszenek bennük a portatkák vagy a különböző bacilusok.

 

 

 

Emeled magasabb szintre a játék örömét!

Ha szeretnéd kimaxolni a játék örömét a csemetéd számára, érdemes az általad kiszemelt labdamedencét egy facsúszdával is kiegészíteni, amelyet az egészen kicsi, mászó és az alig totyogó gyerekek ugyanúgy biztonságosan tudnak használni, hiszen a mérete ennek a figyelembevételével lett kialakítva.