A kerékpárjainkat is magunkkal tudjuk vinni egy autós utazás során

Amikor odakint kellemes a hőmérséklet, és szépen süt a nap is, akkor kedvet kaphatunk arra, hogy felpattanjunk a bringánkra és tekerjünk egy jót egy szép, természetközeli helyen. A biciklizés akár páros programnak is kitűnő, sőt akár még a gyerekeket is magunkkal vihetjük.

 

 

Igen ám, de könnyen előfordulhat, hogy az otthonunkhoz közeli helyeket már jól ismerjük, mi pedig újdonságra vágyunk. Olyan utakra, tájakra, amiket nem mindennap járhatunk be a kedvenc kétkerekű vasparipánkkal.

Ez esetben remek megoldást jelent, ha autóba ülünk, a kerékpárunkat pedig valamilyen módon magunkkal visszük. Így tulajdonképpen bárhova el tudunk jutni, a célállomáson pedig az autónkat le tudjuk cserélni a bringákra, hogy új kalandok elébe nézzünk. Nézzük, ezzel kapcsolatban milyen lehetőségeink vannak!

Kerékpártartóval

Kezdjük is rögtön a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldással, aminek a megvalósításához csak a MindenAmiThule autós kiegészítői között is beszerezhető kerékpártartóra van szükségünk.

Csak annyi a dolgunk, hogy az eszközt felszereljük a gépjárműre, felrögzítjük rá a bringáinkat, és már mehetünk is! A kerékpárok maximális biztonságban fognak velünk utazni anélkül, hogy a szállításuk helyet venne el az utastérből. Azért tehát, hogy magunkkal tudjuk vinni őket, cserébe nem kell semmit itthon hagynunk.

Csomagtartóban

Ha egy megfelelő méretű csomagtartóval rendelkezik az autónk, akkor nem kizárt, hogy a kerékpárjainkat oda is el tudjuk helyezni, amíg elérünk a célállomásra. Meglehet, hogy összeszerelt állapotban nem férnek be, de ha szétszedjük őket vagy csak levesszük róluk az első kerekeket, akkor nagy valószínűséggel megoldható a művelet.

Ennek a megoldásnak azonban két hátránya is van. Az egyik, hogy a kerékpárok szétszedése, illetve a helyszínen történő összerakása sok időbe telik, ezzel a feladattal pedig nem biztos, hogy szeretnénk bajlódni. Különösen akkor, ha kánikulában kell megcsinálni, vagy ha épp sietnénk, de még ezzel is foglalkoznunk kell.

A másik hátrány pedig az, hogy mivel a csomagtartót elfoglalják a bicajok, így oda nem tudunk már más egyebet pakolni. A táskákat, bőröndöket tehát az utastérbe kell tennünk, amik ott nem biztos, hogy kényelmesen elférnek.

 

 

Utánfutóval

És persze ott van a jó öreg utánfutós megoldás is, aminek az a lényege, hogy a bicikliket a szállításukra alkalmas utánfutóra rögzítjük, és így visszük őket magunkkal. Ez esetben viszont nehezebben tudunk parkolni, kanyarodni az autóval, arról nem is beszélve, hogy az utánfutó miatt drágább lehet a parkolódíj.

A kerékpározás mindig kellemes élmény, különösen akkor, ha nem egyedül kelünk útra, hanem a családunkkal. Egy idő után azonban unalmassá válhat mindig ugyanazon az úton, terepen tekerni, de szerencsére van megoldás, ha rendelkezünk autóval is. Ez esetben ugyanis a bringáinkat bárhova magunkkal tudjuk vinni, ahol szívesen bejárnánk a tájat velük.

Ha a legpraktikusabb megoldást szeretnénk választani, akkor használjuk a MindenAmiThule weboldalán beszerezhető kerékpártartót!