A motorolaj-adalék alkalmazása: szükség van rá egyáltalán?

Ahhoz, hogy egy jármű megfelelően működjön, manapság már rengeteg adalékanyag közül válogathatunk. Az egyik legfontosabb elem, pláne a motor életében a motorolaj. Azonban ennek az adaléknak a teljesítménye, minősége és hatékonysága is javítható különböző kiegészítők segítségével.

 

 

 

Miben segít a motorolaj-adalék?

Ahhoz, hogy ezt pontosan megértsük, érdemes pár szót ejteni arról, hogy mégis miért van szüksége a motornak különböző kiegészítőkre. A beszerzésük egyébként nagyon egyszerű, a FilterABC oldalán többféle motorolaj adalék is elérhető, amelyek kiváló megoldást nyújtanak a mindennapokra.

Egy motorban rengeteg, folyamatosan mozgó alkatrész van. Ezek az elemek megállás nélkül egymáshoz érnek, aminek következtében súrlódás alakul ki. Ez a hatás negatívan hat az egyes alkatrészek állapotára, gyorsabban használódnak el, meg is repedhetnek, vagy a legrosszabb esetben még el is törhetnek menet közben. Ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, motorolajat használunk, ami egy olajfilmréteget hoz létre az elemek felületén. Ez csökkenti a súrlódás negatív hatásait, a motor sem fog túlmelegedni, és még a motorzaj is kisebb lesz.

A motorolaj használata minden jármű esetében kifejezetten fontos. Hogy a hatását, hatékonyságát növeljük, motorolaj-adalékra van szükség. Ezeket bármikor a motorolajba lehet adagolni, általában a rendszeres használata az ajánlott. Ezzel megnövelhetjük a motorolaj jótékony hatásait, meghosszabbíthatjuk az olaj élettartamát és a teljesítményen is javíthatunk. Javasolt minden egyes olajcsere során adalékot is hozzáadni. Nagy előnye, hogy sokszor ezt sem kell megvárni, bármikor megoldható az adagolás.

A legfontosabb az élettartam

Ha egy jármű motorjáról van szó, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél tovább hibamentesen tudjon működni. A legjobb megoldás erre a motorolajok és a hozzájuk tartozó adalékok használata. Az alkalmazásuk után szinte azonnal érezhető lesz a különbség, mivel a motor csendesebb, hatékonyabb lesz és egyes minőségi termékek esetén még a teljesítmény is növelhető.

Egy jól megválasztott adalék segítségével hosszú távon még pénzt is spórolhatunk, mivel kevesebb hibával fogunk találkozni, így a szervizbe sem kell majd annyit ellátogatni.

 

 

Válasszunk figyelmesen!

Motorolaj-adalék és motorolaj-adalék között is nagy különbségeket lehet tapasztalni. Mindenképpen alaposan nézzünk körül vásárlás előtt és kérjük ki az autószerelő vagy egy szakember véleményét, hogy a saját autónk számára melyik lesz a legjobb választás. Kerüljük el a feltűnően olcsó termékeket, mivel azok garantáltan nem lesznek elég hatékonyak és nem nyújtanak megfelelő védelmet a motorban található alkatrészek számára.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az olaj állapotát, ha szükséges töltsünk még hozzá motorolaj-adalékot, hogy a védelem mindig állandó és megfelelő mértékű legyen.