A te gyermeked hogy áll a fürdéshez?

Azt gondolnánk, hogy minden gyermek szeret fürdeni, ám ez közel sincs így. Számtalan olyan eset van, amikor az esti fürdés problémássá válik, és ez rányomja a bélyegét mindenre. Túl azon persze, hogy a szinte közelharcnak minősülő küzdelem nemhogy veszélyes, de még kontraproduktív is.

 

 

Amennyiben a gyermek nem szeret fürdeni, annak okai vannak - sokszor teljesen irracionális okai -, amiket érdemes minél hamarabb kinyomozni, hogy helyreálljon a rend. Mai írásunkban azt mutatjuk meg, hogy mit és hogyan tehetsz meg, hogy a gyermeked visszataláljon a fürdés élvezetéhez!

Tedd biztonságossá a fürdőkádat!

No, meg persze vele együtt a fürdőszobát is. A kádat első lépésben alakítsd át az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítésével, így a be- és a kiszállás is flottul fog menni, hiszen a gyermekednek csak be kell totyognia a kádba.

Persze akad sok más tennivaló is a veszélyforrások kiiktatását érintően, így érdemes a következő listát kipipálni:

  • Vond be csúszásgátló réteggel a fürdőkádat! A fentebb említett cég szakemberei ebben a segítségedre lesznek.
  • Csúszásgátló szőnyeg is kerüljön a kád elé, hogy a gyermeket a kádból kilépve se érje baleset.
  • Minden csapon legyen termosztát, hogy a piciknek esélyük se legyen megégetni magukat a vízzel.
  • Ne zsúfold tele a fürdőszobát, a kicsik még sokszor figyelmetlenek. Próbálj minél kevesebb “akadályt” állítani elé.

Mivel az ódzkodás a legtöbb esetben egy korábbi negatív élményből fakad a gyermek részéről, ezért lényeges, hogy megtégy mindent, hogy ne forduljon elő még a legkisebb baleset sem!

Játékra fel!

Amennyiben minden előzetes óvintézkedést megtettél, akkor jöhet a móka! Ma már számtalan eszköz kapható, amellyel érdekessé, izgalmassá és élvezetessé lehet tenni a fürdést. Szerezz be minél többet az alábbiak közül, és látni fogod, gyermeked melyiket élvezi leginkább.

  • Drogériákban kapható fürdőbombák, a víznek színt adó pezsgőtabletták olyan klassz látványt nyújtanak, hogy a gyermek figyelmét kapásból elterelik.
  • Számtalan fürdőkádban használatos játék kapható a boltokban, így akár az állatok, akár az autók, akár a babák vagy főzés érdekli a gyermekedet, biztosan nem marad fürdőjáték nélkül.

Ha minden összeáll, akkor felkészülhetsz arra, hogy a fürdés nem csupán tisztálkodást fog jelenteni a gyermeked számára, hanem egy önfeledt kikapcsolódási formát.

 

 

Szánd rá a szükséges időt!

Ha a gyermek megszereti a fürdést, akkor eszed ágában se legyen az, hogy siettesd. Inkább kalkuláld a fürdésre szánt időt másként, hogy valóban jusson idő arra, hogy kiélvezhesse ezt a nagyszerű élményt.

Két fontos szabály: legyen fix napirendbe iktatva a fürdés, legyen belőle egy kisebb rituálé kialakítva, és soha semmilyen körülmények között ne hagyd a kádban felügyelet nélkül a gyermeked! Egy pillanat alatt megvan a baj, ezért bár az UDOOR fürdőkádajtó szolgáltatásainak az igénybevételével sokkal biztonságosabb tereppé válik a fürdőszoba, azért a te felügyeletedet nem helyettesíti.