Munkaruházat szitanyomással

Te tudod mi az a szitanyomás? Nem, nem a pékek nyomják oda valahova a szitát, hogy finomabb legyen tőle a kenyértészta. Ez egy olyan nyomdai eljárás, amely során festéket vagy tintát egy finom háló (szitanyomat) segítségével visznek fel egy felületre.

 

 

Ez lehet textil, papír, műanyag, de ma már mindenféle más anyag is. Eredetileg a plakátokat készítették ezzel a síknyomási, sokszorosító eljárással. Persze ma már az élet nagyon sok területén használják, így a logózásnál is.

Kiválóan fel lehet vinni ezzel az eljárással emblémákat ruházati cikkekre, de akár még matricákra, óralapokra, léggömbökre és sok más egyéb termékre is.

Nagyobb tételben éri meg igazán

Ha a céges ruházati termékek szitanyomásához keresel megbízható és tapasztalt partnert, akkor a legjobb, ha felkeresed a Cegesruha.hu szitanyomás oldalát. Ha például 2-3 havonta mindenképpen le kell cserélned a munkavállalóid által hordott formaruházatot, akkor érdemes ezt a logózási technikát választanod.

Ezzel a módszerrel ugyanis sokkal élesebb és tisztább vonalakat is láthatóvá tudsz tenni, mint sok más nyomtatási-logózási eljárással. Azonban a hozzáértők szerint a szitanyomás csak nagyobb tétel megrendelése esetén éri meg, ezért a tapasztalatok szerint 25 darab alatt nem érdemes ezt a nyomtatási eljárást választani.

Jó nedvszívó képességű anyagokhoz kiváló

A szitanyomás is, mint olyan sok minden más, Kínában terjedt el először, majd más ázsiai országokban is megjelent. Ott pedig - például Japánban - továbbfejlesztették. Érdekes, hogy csak a XVII. században érkezett meg Európába, de onnantól kezdve nagyon népszerű az eljárás.

Ma már több típusát is megkülönböztetjük, hiszen a direkt nyomás, a transzfernyomás, a tamponnyomás és a hőnyomás is a szitanyomás egy válfaja. A logó szitanyomásához minden esetben vektoros grafikára van szükség, ennél élesek maradnak a részletek.
 

Mindig készül egy logó szita, ami a textilre kerül majd. És végezetül egy speciális fotóemulzió segítségével készül el a kívánt grafika.

 

 

Vannak olyan anyagok és logók is, amelyeket nem érdemes vagy egyenesen nem is szabad “szitázni”. A selyem és organza anyagok, a pufi mellények, a baseball sapkák és a polár anyagból gyártott darabok tartoznak ide.

De a pólók, ingek, pamut pulóverek, softshell és téli kabátok, s mindenféle vászon anyagú munkaruházat, de még a láthatósági mellények is a könnyen szitázhatóak csoportába tartozik.

Miért éri meg?

A szitanyomás nagyon kedvelt és rugalmas módszer, amely lehetővé teszi a sokféle felületre és különféle anyagokra történő nyomtatást. Nem is véletlen, hogy rendkívül népszerű a ruházati és reklámiparban. Pólók és más ruhadarabok, köztük a céges ruházati termékek díszítésére és logózására is kiváló.

Ha vibráló színeket és a tartós nyomatokat szeretnél ruházati termékeidre, akkor jó döntés ezt a remek eljárást választani. A Cegesruha.hu tapasztalt szakembereihez mindig bátran fordulhatsz.