Hogyan tehetünk szert alacsonyabb energiafogyasztásra? Innovatív szigetelőanyaggal!

A fenntarthatóság és a környezettudatosság mindannyiunk érdeke. Az energiafogyasztás pedig különösen érzékeny kérdés sokak számára, hiszen itt már a piszkos anyagiakról is szó van. Éppen ezért nem mindegy, milyen szigetelőanyagot használunk, hiszen óriási különbségek adódhatnak az egyes típusok között. Szerencsére azonban az innovációk korát éljük ezen a téren is.

 

 

Az innovatív szigetelés megjelenése a piacon

A nanotechnológiás szigetelés megjelenése az űrversennyel egy időre tehető. Azóta pedig számos helyzetben bizonyított már. Például a 2022-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének otthont adó katari stadionban is. De az otthoni és ipari felhasználást tekintve egyaránt hosszú a jó gyakorlatok listája. Legyen szó lakó- és ipari épületekről, beton vagy acél felületekről, csatornákról, garázsokról, hűtőkről, konténerekről, az alkalmazási lehetőségek tárháza igencsak széles.

A nanotechnológiás szigetelés legnagyobb előnyei

Szó esett már az alacsony energiafogyasztásról és a fenntarthatóságról, melyek a legnagyobb előnyök közé tartoznak, de számos egyéb pozitív hozadéka adódik a nanotechnológiás alternatívának. Gondoljunk csak például a mindig bosszantó salétrom, gomba, penész kialakulására, amelyek kifejezetten szeretik az olyan helyeket, ahol a pára megreked – márpedig a szigetelések közötti rések is pont ilyenek szoktak lenni. De nem a nanoval, ami kiváló páraáteresztő képességgel bír, ellenáll a nedvességnek és a szivárgás is minimalizálódik.

Jól tudjuk, hogy a hagyományos szigetelőanyagok telepítése olykor kifejezetten idő- és energiaigényes. Sok helyre van szükség (a GWR Nanoból akár 1-1,5 milliméteres réteg is elegendő). A nanotechnológiás szigetelés erre a problémára reflektál hatékonyan, így az utólagos szigetelés is könnyebben kivitelezhetővé válik.

 

 

Gyors és egyszerű telepítés – rövid és hosszú távú eredményekkel

További extra, hogy a nanoszigetelés anyaga olyan mint egy sűrű latexfesték, így a felvitele is kifejezetten egyszerű és gyors. Sok helyet sem igényel, és minimális előkészület szükséges csak hozzá. Vízlepergető és mosható, festhető, tapétázható, a falnak semmilyen problémája nem lesz egyik esetben sem. Bel- és kültéren is hatékony, bármilyen szerkezet tömítését elvégzi, nem növeli jelentősen a szerkezet súlyát, valamint alapozó- vagy fedőrétegként is használhatjuk.

A nanotechnológiával tehát időt, pénzt és energiát spórolhatunk – hosszú távon is. A Földünk is meg fogja köszönni, hogy ezt a megoldást választjuk.