Hosszan tartó szigetelés páraáteresztő fóliákkal és ragasztókkal

Amikor egy lakóház vagy egyéb ingatlan kapcsán a szigetelés kialakítása a cél, akkor a tartós végeredmény érdekében a páraáteresztés kérdésével is javasolt számolni. Ebben segíthetnek a speciális páraáteresztő fóliák és ragasztók, amelyekkel a cikkben bővebben is foglalkozunk.

 

 

 

A páraáteresztés fontossága, amikor a szigetelés kialakításáról van szó

Amikor a szigetelés kialakítása a feladat, akkor sokan megfeledkeznek a páraáteresztő képesség jelentőségéről. Holott egyáltalán nem mindegy, hogy az általunk alkalmazott megoldás ennek a kritériumnak milyen mértékben képes eleget tenni.

A cél ugyanis az, hogy átvitt értelemben véve az épület képes legyen lélegezni. Amennyiben megvalósul a páraáteresztés, akkor a nemkívánatos penészesedést, illetve az egyéb negatív tényezőket is hatékonyan ki tudjuk küszöbölni.

Pontosan emiatt van kiemelt jelentősége annak, hogy a tetőtéri hőszigeteléshez a megfelelő termékeket alkalmazzuk.

Mi jelent manapság optimális választást, hogyha épp páraáteresztő tetőfóliát keresünk?

A válasz gyakorlatilag adja magát, erre a célra ugyanis a speciális páraáteresztő fólia alkalmazása kínál megfelelő opciót. Olyan anyagnak minősül ugyanis, amelyik nemcsak a szigetelés minőségi kivitelezésében jelent segítséget, hanem egyúttal páraáteresztő képességgel is rendelkezik.

Nagy előnye még az is, hogy tetszés szerint használni tudjuk az egyszeresen átszellőztetett magastető szerkezetekben, egész pontosan a fólia, valamint a tetőfedés között elhelyezve. Másodlagos védelemként is kifogástalanul teljesít, mégpedig a héjalás alá bejutó nedvesség és porhó elleni védekezés szempontjából.

Mindezek mellett további előnynek számít még vele kapcsolatban, hogy akár közvetlenül a hőszigetelésre fektethető alátétrétegként is egész bátran tudjuk alkalmazni.

 

 

A páraáteresztés, illetve a szigetelés mellett a megfelelő ragasztó kiválasztása is kulcsfontosságú

A fentiekben tisztáztuk tehát, hogy milyen előnye és hozzáadott értéke lehet a páraáteresztő tetőfólia alkalmazásának. A tartós végeredmény kialakítása végett mindemellett azt is meg kell oldani, hogy a ragasztás is hiba nélkül történjen.

Ehhez optimális megoldást jelenthet a speciálisan erre a célra kialakított diffúziós ragasztószalag. Mégpedig azért, mert a páraáteresztő tetőfóliák egyoldalas ragasztásához ennél kedvezőbb opciót nehezen találhatnánk. Ráadásul igény szerint akár a különféle sérülések javításához is hasznát tudjuk venni.

Ha pedig már egyébként is a ragasztás, illetve a tartós rögzítés kérdésénél tartunk, akkor a minőségi rögzítőkapcsok alkalmazását is mindenképp célszerű lehet fontolóra venni. Egészen könnyen hasznukat tudjuk venni, miközben elképesztően nagy segítséget jelenthetnek a páraáteresztő szigetelés kialakítása szempontjából.