Magyar Kultúra Napja

Ünnepi Hangverseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A Nyíregyházi Cantemus Kórus következő programja, ami a Cantemus Kórusbérlet sorozatán belül kerül megrendezésre: a Magyar Kultúra Napi Ünnepi Hangverseny, amelyen ünnepi köszöntőt mond Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A Magyar Kultúra Napja Nyíregyházán

Nyíregyháza MJV Önkormányzata szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségre, ahol a „Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy Gyula-díj” kitüntetés is átadásra kerül.

Könyvbemutató Nyíregyházán az aranysarkanytús vitézekről

Sallay Gergely Pál és Szentváry-Lukács János „IV. Károly aranysarkantyús vitézei, 1916” címmel a közelmúltban egy gyönyörű, hiánypótló díszalbumot jelentettek meg a felavatott személyekről. A kötet decemberi, budapesti bemutatója után Nyíregyháza az első és eddigi egyetlen vidéki helyszín. A szervezők tisztelettel hívják azokat, akik érdeklődnek ezen települések és személyek – eddig ismeretlen fejezetének – múltja iránt.

Adytól és Adyról a Bencs Villában

Adytól és Adyról a Bencs Villában Január 22-én, kedden a magyar kultúra napja tiszteletére Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében. Az Irodalmi Dominó szereplői: Nyomtató Enikő és Horváth Viktor színművészek, Karádi Zsolt főiskolai tanár és a házigazda, Kováts Dénes. Az est folyamán visszaemlékezések, levelek, naplórészletek és természetesen Ady-versek segítségével idézzük meg a száz esztendeje elhunyt költőt.

Magyar Kultúra Napja a múzeumban

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére január 20-án pénteken, ingyen látogathatók a Jósa András Múzeum kiállításai, majd január 23-án hétfőn, 17 órától „Nyíregyháza metamorfózisai a XVIII-XIX.században” címmel tart előadást Kujbusné Dr.Mecsei Éva a Megyei Levéltár igazgatója, a Múzeum II. emeleti nagytermében.

Kötetbemutató a Magyar Kultúra Napján

File Mónika: Boldika kalandos utazása c. mesekönyvét január 22-én, a Magyar Kultúra Napján  10 órakor mutatják be a gyerekeknek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében.
 

Ünnepi programsorozat a Magyar Kultúra Napja alkalmából Nyíregyházán

1823. január 22-i dátum olvasható Kölcsey Ferenc Himnusz című kéziratán, és ennek emlékére ünnepeljük 1989 óta ezt a napot.Díjátadással, könyvbemutatóval, kiállítással és örökbefogadási felhívással emlékezik a város.

Magyar Kultúra Napja 2011 Nyíregyházán

NyíregyházaAz önkormányzat a korábbi évek hagyományait követve ebben az évben is színvonalas egész napos rendezvénnyel emlékezik meg a Himnusz születéséről, a Magyar Kultúra Napjáról. Az ünnepi műsorban a Magyar Kultúra széles spektruma szerepet kap az irodalomtól, a képzőművészeteken át a zenéig. 

A Móricz Zsigmond Színház január havi műsora

A Móricz Zsigmond Színház január havi műsora A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház január havi előadásaiban láthatjuk többek közt A Karamazov testvéreket, a Psychét, a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Színes tintákat és az Adáshiba című előadásokat.

Kultúra Napi megemlékezés a Sóstói Park Hotelben

Kultúra Napi megemlékezés a Sóstói Park HotelbenJanuár 23-án rendezték meg "A magyar kultúra az ország összetartó ereje" című kultúra napi megemlékezést a Sóstói Park Hotel kiállítótermében, ahol Kiss Mátyás matyó népi iparművész "Isten áldd meg a magyart" (munkásságom és magyarságtudatom) című kiállítása is látható.

Magyar Kultúra Napi programok Nyíregyházán

Magyar Kultúra Napi programok NyíregyházánJanuár 21-én  a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum Nyíregyházán a Magyar Kulúra Napja alkalmából szervez kiállításokat, megemlékezést, és "Kulturális kerekasztalbeszélgetést".

A Magyar Kultúra Napja Szatmárcsekén

SzatmárcsekeÖkumenikus istentiszteleten hirdet igét Bölcskei Gusztáv református püspök és Kocsis Fülöp görög katolikus püspök a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 17-én 11 órától Szatmárcsekén a református templomban. Az esemény díszvendége Sólyom László köztársasági elnök lesz. A Magyar Kultúra Napjáról Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendező emlékezik meg, aki a Kölcsey Társaság emlékplakettjét is átveheti ebből az alkalomból.

A Magyar Kultúra Napja Nyíregyházán

Január 16-án, szombaton 13.00 órakor kezdődik a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségsorozat nyíregyházi rendezvénye. A hagyományos koszorúzás előtt sor kerül a 2009. évi Kölcsey szónok- és szavalóverseny eredményhirdetésére és a győztesek előadására, emellett fellép Major Olga a Banchieri Singers tagja.

Feliratkozás RSS - Magyar Kultúra Napja csatornájára