képzés

Ismét indul a Nyíregyházi Egyetemen gyógy- és fűszernövény képzés

A Nyíregyházi Egyetem Gyógy- és fűszernövények Felsőoktatási Szakképzésére nappali és levelező tagozaton, valamint állami ösztöndíjas és költségtérítéses formában is megnyílt a jelentkezés. A jelentkezés beadásának határideje 2024. február 15. éjfél.

Új szabályok a Szakképzési törvényben 2021. július 1-től

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény a megjelenését követően sokakban bizonytalanságot keltett.

 

Mi kell ahhoz, hogy megnyerő személyiséged legyen?

Egyes emberek mágnesként vonzzák a társaságot, míg másoknak csak nagy erőfeszítések árán sikerül beszélgetést kezdeményezniük. Lássuk be, értékesítési területen dolgozóknak nagy hátrány, ha az utóbbi csoportba tartoznak. A jó hír az, hogy néhány szokás elsajátításával már Te is könnyen azok közé tartozhatsz, akiknek nem okoz gondot, hogy mások hamar megkedveljék őket.

Bor a vendéglátásban ingyenes képzés Nyíregyházán is

A Magyar Turisztikai Ügynökség nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy október 4-én elindult az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket.

Megszűnőben az OKJ képzés

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) még 2019. december 31-én szereplő képzéseket az ezekre engedéllyel rendelkező intézmények indíthatják el. A határidő 2020. december 31., a képzésekre beiratkozni is eddig az időpontig lehetséges. 2022 december 31-éig pedig ezeket a most még induló képzéseket is le kell zárni vizsgával. Nehezíti a helyzetet, hogy egyes, például pénzügyi képzések szakmai vizsgái csak adott, központilag meghatározott időpontokban teljesíthetők, amit külön figyelembe kell venni a képzések indításakor és szervezésekor.

Feliratkozás RSS - képzés csatornájára